PRIDE stories, Our PRIDE


Coming Out Day, 11 oktober, is bedoeld om wereldwijd mensen ervan bewust te maken dat er onterecht een taboe rust op het uitkomen voor je seksuele geaardheid. In Suriname begint men steeds meer te beseffen dat de LGBT-gemeenschap geen gesloten gemeenschap is, maar dat we allemaal bij elkaar horen en eigenlijk een grote familie zijn.

Dit jaar worden op 11 oktober niet de traditionele ‘coming-out stories’ verteld. Tijdens het event “PRIDE Stories” worden verhalen verteld die herkenbaar zijn voor zoveel mogelijk groepen binnen de LGBT-gemeenschap. Vijf sprekers vertellen hun eigen “PRIDE Story”. De focus ligt op deze avond niet per se bij het “uit de kast komen”, maar vooral op PRIDE.

Vijf trotse Surinamers vertellen wie ze zijn, wat ze doen in het dagelijks leven en waar ze tevreden over zijn. De sprekers zullen proberen de gemeenschap te inspireren en te laten zien dat niemand er alleen voor staat en dat elk mens trots mag zijn op zichzelf. In La Petite Maison spreken naast DJ C Futego, ook transgender Quinny en de vader van een jonge LGBT-er.

Bezoekers kunnen eventueel vragen stellen aan de spekers, maar ook genieten van drankje en met elkaar in gesprek gaan. “Kom kijken en luisteren, ook wanneer je niet in een kast zit maar gewoon meer wilt weten over de LGBT-gemeenschap.”, zegt Sherwin Vreeswijk, organisator van dit evenement.

  • Datum: 11 oktober 2018
  • Locatie: Hotel La Petite Maison
  • Tijd: 19.00 – 23.00

Leave a comment