PERSBERICHT: 5E EDITIE COMING OUT WEEK LBGT PLATFORM IN HET TEKEN VAN VERBONDENDHEID


LOGO_COW_v6.1Met als thema ‘Connecting communities beyond borders (verbondenheid)’ wordt van 3 tot en met 11 oktober 2015 de nationale Coming Out Week door het LGBT platform gehouden. Gedurende deze week worden diverse aktiviteiten georganiseerd om Lesbiennes, Gays, Bisexuelen, Transgenders en Interseksuelen (LBGT) in Suriname te versterken.

Dit jaar wil het LBGT platform de aandacht voor het feit dat dat LGBT personen kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van Suriname, wanneer zij binnen de Surinaamse gemeenschap (verder) zijn geëmancipeerd en hun gewaarborgde mensenrechten ten volle beleven.
Met connecting communities beyond borders wordt beoogd het samen bouwen van bruggen over voornamelijk de denkbeeldige grenzen die we onszelf hebben opgelegd en die ons in onze vrijheid en emancipatie beperken. Daarbij is een voorwaarde om in eerlijkheid en met respect open te staan voor elkaar.

Onze grondwet heeft in verschillende passages, op basis van universele grondwaarden, reeds voorzien in het benoemen en ondersteunen van nationale en internationale streefpunten zoals vreedzame co-existentie (samenleven) en non-discriminatie. Om echt bij te dragen aan het scheppen van die samenleving die we ons vanuit de grondwet inbeelden, zal de Surinaamse samenleving alle middelen en mogelijkheden moeten inzetten en vooral de wil hebben om verdeeldheid tegengaan. Het doorbreken van dat wat ons zal achterhouden, is dan ook de kreet die wij doen uitgaan naar de totale Surinaamse en wereld gemeenschap.

De activiteiten beginnen op zaterdag 3 oktober 2015 met een receptie waarbij door een keyenote spreker, dhr Steven Mc Andrew, directeur van de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven de slogan voor de week zal belichten. Daarnaast zal er dit jaar een gemeenschapsactiviteit worden uit gevoerd ten behoeve van de bewoners van het bejaardentehuis Asiana op zondag 4 oktober. Op woensdag 7 oktober is er een panel discussieavond over ons thema en het absolute hoogte punt van alle activiteiten is de vijfde loop vanuit Zus & ZO op zondag 11 oktober 2015 door de straten van Paramaribo. Ook dit jaar wordt de loop afgesloten met een manifestatie.

Voor meer informatie:
Derrick Beeldsnijder: dbeeldsnijder@gmail.com # 0852 7229

Het LGBT-Platform Suriname
Tieneke Sumter
Voorzitter
+597 8547048

Het LGBT-Platform Suriname wordt gevormd door de volgende organisaties:
• Proud to be
• Foundation He + HIV
• Women’S Way Foundation
• Suriname Men United
• No2H8 Suriname
• Parea

Coming Out Week Banner

 

Leave a comment