Over Ons-old


Het LGBT Platform Suriname is een overkoepelende organisatie, die bestaat uit lid- organisaties, die allen werken met, namens en voor een of meerdere segmenten van de Surinaamse Lesbische, Homoseksuele (Gay), Biseksuele, Transgender en Interseks gemeenschap. De organisatie richt zich met name op zaken die de grotere delen van de LGBTI gemeenschap betreffen.

Thans bestaat het platform uit drie (3) formeel opgerichtte organisaties (Suriname Men United, Women’s Way Foundation en Foundation He+HIV) en één (1) Social Media Initiative (Proud 2 Be). Deze organisaties werken hoofdzakelijk in het veld van mannen die seks hebben met mannen, vrouwen die seks hebben met vrouwen en sero positieve mannen die seks hebben met mannen. Daarnaast zijn er zijdelinks ook personen van andere segmenten van de LBGTI gemeenschap, die het platform ondersteunen, maar (nog) niet door een specifieke organisatie worden vertegenwoordigd in het platform.

Het LGBT Platform is doende om haar voornemens te bespreken, te beschrijven en vast te leggen, zodat gezamenlijke uitvoering mogelijk wordt. Momenteel zijn na een serie interne meetings (en een beleidsweekend) de contouren voor een meerjaren programma opgesteld. Daarnaast zijn tal van afspraken met betrekking tot de operationalisering en formalisering van het platform gemaakt. Ook zijn de volgende (voorlopige) organisatie structuren bepaald voor de operationalisering en uitvoering van de dagelijkse activiteiten.

Women’s Way Foundation – Voorzitterschap
Suriname Men United – Ondervoorzitterschap
FOUNDATION HE+HIV – Penningen
Proud 2 Be – Secretariaat

Verdere gesprekken moeten resulteren in het vaststellen van definitieve organisatie processen en procedures.

Organisaties binnen het platform hebben in de afgelopen steeds te kennen gegeven het belang van de samenwerking tussen organisaties in het LGBT veld te onderschrijven. Ondertussen hebben de organisaties in de afgelopen periode opnieuw ervaring kunnen opdoen met de onderlinge samenwerking. Dit door een aantal activiteiten/ projecten met elkaar uit te voeren met de ondersteuning van diverse steekhoudende partners. Hieronder zeker te rekenen de Ambassade van het Koninkrijk der Nederlanden in Suriname.