HMG GAAT AFSTAND NEMEN VAN ‘BULLET’


03/08/2015 22:51 – Shanavon Gefferie

HMG voor vertrek op Zanderij.

HMG voor vertrek op Zanderij. Foto: Mr Zonneman

PARAMARIBO – De rapgroep Hakuna Matata Gang (HMG) gaat dinsdag op een persconferentie publiekelijk afstand nemen van het nummer ‘Bullet’, dat ze samen zingen met King Koyeba. Dit meldde groepsleider Otniel Babel in een persuitnodiging die maandag aan de Surinaamse media is verstuurd.

Zaterdag kwam HMG terug uit Nederland. Twaalf leden van de groep waren daar met de bedoeling enkele optredens te geven. Vanwege het lied, dat homohaat propageert, hebben de meeste clubs waar ze zouden optreden uit de line-up gehaald.

Surinaamse en Nederlandse LGBT-activisten hebben actie gevoerd om er voor te zorgen dat HMG niet zou optreden in onder andere Club Jiggers en Club Supreme. Zouden zij volgens planning zowel in Nederland, België als Italië op de planken verschijnen, uiteindelijk hebben zij slechts op hun welkomstfeest in Jiggers opgetreden. Afgelopen zaterdag is HMG ook uit de line-up van het Lustig Festival op White Beach gehaald.

Lees meer: HMG gaat afstand nemen van ‘Bullet’ – DWTonline.com http://www.dwtonline.com/de-ware-tijd-online/laatste-nieuws/2015/08/03/hmg-gaat-afstand-nemen-van-bullet/#ixzz3m8fm9P8Y

Leave a comment