Coming Out Week in Suriname


COW

 

De Nationale ‘Coming Out’ dag wordt internationaal op 11 oktober gevierd en in de week rondom deze dag, worden sinds 2010 verschillende activiteiten georganiseerd. Met deze activiteiten willen wij seksuele diversiteit zichtbaar en bespreekbaar maken. Voor de groep LGBT-ers die nog niet openlijk voor hun geaardheid durven uit te komen willen wij een voorbeeld zijn en laten zien dat het oké is om te zijn wie je bent. Hopelijk draagt dit bij in hun eerste stap naar zelfacceptatie.

Diverse bedrijven zijn gevraagd in deze periode mee uit de kast komen door de regenboogvlag, het internationale symbool voor hoop, verlangen, trots en diversiteit van de LGBT gemeenschap, uit te hangen. Door deze ondersteuning laten bedrijven en organisaties aan hun LGBT werknemers en (toekomstige) klanten zien dat zij hen accepteren en waarderen en zien als gelijkwaardige burgers.

Heteroseksuelen kunnen ook participeren aan onze activiteiten door tijdens deze dagen iets roze te dragen. Zo laten zij zien dat zij LGBT vriendelijk zijn en hun zus, broer, familielid, vriend, vriendin, of collega niet alleen tolereren maar accepteren zoals zij zijn.

Er worden verschillende activiteiten georganiseerd met als hoogtepunt op 11 oktober (‘National Coming Out day’) een loop, waarna er een afsluitende manifestatie plaatsvindt.
Internationale coming out dag werd voor het eerst georganiseerd op 11 oktober in 1988 in Washington door Robert Eichberg en Jean O’Leary. Het doel was en is overheden wakker te schudden en hen duidelijk te maken dat LGBT’s rechten hebben, en de bevolking te laten weten dat we bestaan en trots zijn op wie we zijn.

Informatie over de Coming Out Week 2015 vind u hier.